Wat moet je doen als je vastzit in de lift? Hoe ga je veilig met de roltrap en de lift? Met een speciale campagneweek in november sluit Liftinstituut jaarlijks aan bij de internationale Safety Awareness Week die wereldwijd het veilig gebruik van liften en roltrappen stimuleert.

Weten wat je moet doen
 

  • Met de campagne Vast in de lift? Wat doe jij? wil Liftinstituut eraan bijdragen dat Nederlanders zich bewuster zijn van hun eigen veiligheid bij een liftopsluiting. 
  • Boodschap: er is niets om bang voor te zijn – want er is altijd frisse lucht en de lift valt niet naar beneden. Alleen moet je niet jezelf bevrijden uit de lift. 
  • Tegelijkertijd promoot de campagne ook de juiste manier om alarm te slaan: via de intercom, de alarmbel of het bellen van de storingsdienst. 112 is alleen voor acute situaties. 
  • De boodschap wordt overgebracht met een pr-offensief, een online campagne, deze website en de support van vele influencers. 

 

 

Andere veiligheidscampagnes


De campagne Vast in de lift? Wat doe jij? maakt deel uit van een serie campagnes waarmee Liftinstituut sinds 2014 aandacht vraagt voor de veiligheid en het veilig gebruik van liften en roltrappen. Andere campagnes zijn:

  Roltrap op? Freeze!  Lift veilig met een veilige lift